44010
Book
In basket
Świat od kuchni : w poszukiwaniu posiłku doskonałego / Anthony Bourdain ; tłumaczenie Jacek Środa. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Carta Blanca, 2011. - 330, [6] stron : ilustracje ; 20 cm.
Niniejsza publikacja podróżnika i znawcy kuchni to wspomnienia z wypraw kulinarnych jakie rozpoczął realizując autorski program telewizyjny, w którym odwiedza różne zakątki świata prezentując regionalne specjały. Napisane bezpośrednim, niekiedy wulgarnym językiem relacje czyta się szybko i zainteresowaniem. Książka dla wielbicieli "reportaży kulinarnych" zaciekawionych specyfiką codziennej kuchni różnych nacji z dala od wykwintnych restauracji.
Availability:
Biblioteka Jerzmanowice
There are copies available to loan: sygn. 82-92 [lok. Wypożyczalnia] (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Cook's tour
General note
Tytuł oryginału: A cook's tour : global adventures in extreme cuisines.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again